KIES voor het kind

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen en jongeren zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen. Philip Vijfhuize heeft een nascholingsprogramma gevolgd voor het werken als KIES mediator en besteed tijdens scheidingstrajecten tijd, zorg en aandacht aan kinderen en jongeren. Het belang en welzijn van het kind maken deel uit van het mediation traject. Ook hun stem wordt gehoord!

Met goedkeuring van de beide ouders worden kinderen in een kindgesprek tijdens de mediation in de gelegenheid gesteld om te praten over hoe zij de scheiding ervaren, met welke vragen zij leven. Er wordt naar hen geluisterd en zij worden geïnformeerd met als bedoeling het kind te horen en een stem te geven. Dat gebeurt op een bij hen leeftijd passende wijze in een voor hen plezierige omgeving.

KIES heeft veel informatie en mooie programma’s voor kinderen en jongeren na de scheiding. Van harte aanbevolen! Meer informatie op kiesvoorhetkind.nl