Familieconflicten

Conflicten komen ook in de beste families voor. Onenigheid over een nalatenschap of erfenis, verstoorde relaties binnen het gezin, fricties in het familiebedrijf… Vaak stokt de communicatie doordat negatieve emoties, onbegrip en wantrouwen zich op haast onverklaarbare hebben opgestapeld en geleidelijk zijn uitgegroeid tot onoverkomelijke problemen die uiteindelijk uitmonden in het verbreken van het contact.

Een van onze experts is gespecialiseerd in, en geaccrediteerd voor, familie-mediation. Hij opent ogen, stelt spiegels op en krijgt partijen weer met elkaar rond de tafel en in beweging. Niet door als een arbiter te werk te gaan, maar juist door als een professionele procesbegeleider buiten de inhoud te blijven en mensen de ruimte te bieden om vrij te praten. Emoties bedaren, onbegrip gaat over in begrip en wantrouwen verandert in vertrouwen.


Waar we u bij kunnen helpen
· Conflicten rondom erfenis of het voorkomen daarvan
· Verstoorde ouder-kind of broer/zus-relaties
· Problemen rondom geaardheid
· Conflicten in het familiebedrijf

Basis qoutes vijfhuize png3

Onze andere specialismen

Naast mediation bij echtscheiding hebben wij nog een aantal specialismen.

Hieronder vindt u een overzicht daarvan.

Echtscheidingen

Mediation Centrum Rijnmond bemiddelt bij particuliere echtscheidingen en echt­ scheidingen waarbij zakelijke belangen in het geding zijn. Hoe complex de situatie ook lijkt, wij gidsen u naar een nieuwe toekomst.

Arbeidsconflicten

Onze specialisten intermediëren bij re­-inte­graties, verbeter­- en correctietrajecten, beëindiging van dienstverbanden… Ons doel? Maat­werkregelingen waarin alle partijen de baas blijven over hun eigen situatie.

Zakelijke conflicten

Of het nu om een conflict tussen aandeel­ houders onderling, rechtspersonen, overheden of bestuurders gaat, of om niet nagekomen afspraken tussen leveranciers en afnemers, Mediation Centrum Rijnmond beschikt over zakelijke én juridische expertise om impasses te doorbreken.

Kerkelijke conflicten

Ook in kerkelijke gemeenschappen komen conflicten voor. Tussen gemeenteleden, ambtsdragers… Vanuit een reformatorische achtergrond bemiddelt Mediation Centrum Rijnmond op onafhankelijke, deskundige en betrouwbare wijze.